Kdo jsme

Že se nedá skvělé víno vyrábět se vším, co k němu patří, jako koníček, pro zábavu a v malých partiích? BLBOST!!!

Jiří Kuchař a Antonín Novotný – dva obyčejní kluci, jeden z Chvalovic a druhý z Dyjákoviček, jižně od Znojma, kteří se souhrou několika nepředvídatelných, ale velmi úsměvných událostí stali kamarády.

Dva kamarádi, pro něž je víno součástí života, se po několika večerech a společně vypitých lahvích rozhodli, že ve svém volném čase budou naplno pracovat na tom, aby se o svá vína a radost z nich mohli podělit s lidmi, kteří o to budou mít zájem.

A i když už je to nějaký ten rok, pořád nás to baví víc a víc a plníme si tím náš sen – vyrábět vína, která budou lidem chutnat natolik, že se k nim budou chtít vracet stále znovu, až se nakonec ze zákazníků stanou přátelé.

Přátelé, kteří ocení, že vyrábíme jen taková vína, za kterými si plně stojíme. Jsme přesvědčení, že se nikdy a před nikým nemusíme stydět je nabídnout k ochutnání.

Jak to děláme

 NAPLNO… občas s hlavou v oblacích, ale vždy pevně nohama na zemi!

Vína jsme se rozhodli vyrábět ve třech řadách – Den, Víkend a Svátek. Každá řada je jiná a vína v nich se liší, a to především původem a vhodností hroznů pro konkrétní víno, dále pak stylem výroby jednotlivých řad.

Hrozny pro vína lehčího typu pochází z našich záhumenkových vinohradů z Chvalovic a Dyjákoviček, o které se sami staráme. Při samotné výrobě pak u těchto vín preferujeme ušlechtilou kulturu kvasinek s využitím moderních výrobních postupů, díky čemuž následně vznikají příjemná a ne příliš složitá vína s nízkým obsahem alkoholu a líbivým aroma.

U vín z hroznů zakoupených u profesionálních producentů převážně z integrované produkce se naopak snažíme volit takovou výrobní technologii, která neruší a nemění kvalitu a původ suroviny a ubírá se spíše tradičními cestami, jako je např. prodloužení doby ležení na jemných kalech či využití dřevěných sudů za účelem získání plnějších a charakternějších vín.

U nás v nabídce tak nenajdete pokusy o těžká, složitá a drahá vína vyráběná z přetížených, málo vyzrálých a nekvalitních hroznů.

Na výběru dodavatele suroviny a viničních tratí si dáváme maximálně záležet – věříme, že pouze v kvalitní surovině je základ pro skvělé víno, které chceme vyrábět. Konkrétní postup při výrobě se pak snažíme volit vždy tak, aby co nejšetrněji využil a mohl rozvinout původ a konkrétní odrůdu hroznů.

Snažíme se dělat jen taková vína, která Vám budou dávat smysl.

jak_to_2jak_to_1